Familjehem/ Jourhem/ Kontaktperson/ Kontaktfamilj, intresseanmälan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

I tjänsten anmäler du ditt intresse om att bli familjehem, kontaktfamilj, kontaktperson eller jourhem. Efter att din ansökan kommit in blir du kontaktad av familjehemssekreterare. Du kan även ringa direkt till familjehemssekreteraren som du når via kommunen kontaktcenter.

Insatserna kan innefatta allt ifrån att ha barn och ungdomar boende hos dig, periodvis eller permanent, agera som en vän och medmänniska för barn eller vuxna där du även hjälper till med sociala aktiviteter, du kan ansöka om att bli god man eller särskilt förordnad vårdnadshavare. Insatserna kan beviljas med stöd av socialtjänstlagen (SoL), genom lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) eller till personer som beviljas stöd på andra sätt.

Efter att ni har fyllt i e-blanketter kommer ni bli kontaktad av en handläggare på socialförvaltningen inom tre veckor. 

Det är socialnämnden som beslutar om någon kan bli familjehem, kontaktfamilj, kontaktperson eller jourhem, efter att en utredning är gjord. 

För mer information om att ta ett uppdrag är du välkommen att besöka kommunens hemsidan,   Att ta ett uppdrag-markaryd.se

Följ ärendet på Mina sidor

När du skickat in ditt ärende så får du en bekräftelse till din e-post med de ifyllda uppgifterna.

Du kan också följa ditt ärende via Mina sidor. Du meddelas när något sker i ditt ärende.

Personuppgifter

De personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen. Mer information om vad detta innebär för dig hittar du på kommunens hemsida, www.markaryd.se/gdpr. Länk öppnas i nytt fönster.

Frågor om e-tjänsten

Markaryds kommuns Kontaktcenter
info@markaryd.se
+46 433 720 00
www.markaryd.se

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa