Anmälan om platser feriepraktik 2022

LÄS MER

Nu är det dags att tänka på sommaren och att våra ungdomar ska erbjudas feriepraktik. I Markaryds kommun ska alla som är mellan 15 - 17 år få möjlighet att under tre veckor arbeta som feriepraktikant.

Vi har ändrat namn från ”sommarjobb” till ”feriepraktik”. Ungdomarna som kan söka feriepraktik är mellan 15 - 17 år. Feriepraktik ska därför inte förväxlas med vanligt sommarjobb där man fyllt 18 år. Feriepraktikanten ersätter inte ordinarie personal och ska även ha en handledare under de tre veckorna.

Nu har föreningslivet och våra enheter inom kommunen möjlighet att erbjuda platser.

Under sommaren 2021 fick 194 ungdomar erbjudande om feriepraktik både inom kommunen och föreningslivet. Vi har i Markaryds kommun en feriepraktiksgaranti vilket innebär att alla som söker ska erbjudas en plats. Detta gör att vi alla behöver se över i våra verksamheter och se vart vi kan ta emot våra ungdomar.

 

Vi önskar ditt svar senast 31 januari 2022 

Har du frågor eller funderingar, hör av dig till: Arbetsmarknadsenheten, 0433 – 720 00. Gemensam e-postadress är: feriepraktik@markaryd.se

 

Personuppgifter

De personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen. Mer information om vad detta innebär för dig hittar du på kommunens hemsida, www.markaryd.se/gdpr. Länk öppnas i nytt fönster.

 

Frågor om e-tjänsten

Markaryds kommuns Kontaktcenter
info@markaryd.se
+46 433 720 00
www.markaryd.se

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa