Tobaksfria nikotinprodukter, e-cigaretter / påfyllningsbehållare eller folköl, anmälan

LÄS MER

För att få sälja folköl och/eller e-cigaretter och/eller påfyllningsbehållare samt tobaksfria nikotinprodukter ska du göra en anmälan till kommunen. Anmälan ska skickas in senast den dag som försäljningen påbörjas. Det är ett lagbrott att inte anmäla försäljningen.

Vid ägarbyte av butiken ska det anmälas till miljökontoret eftersom rätten att sälja folköl och/eller e-cigaretter och/eller påfyllningsbehållare samt tobaksfria nikotinproduker inte automatiskt följer med till den nya ägaren.

Skyddade personuppgifter

Handlingar och uppgifter som finns hos kommunen är oftast offentliga. Har du eller någon i din familj skyddade personuppgifter är det viktigt att du upplyser oss om detta. Använd därmed inte vår e-tjänst utan kontakta Kontaktcenter på 0433–720 00 som guidar dig vidare i ärendet. Har du frågor kopplat till skyddade personuppgifter kan du läsa mer på Information | Skatteverket. Länk öppnas i nytt fönster.

Personuppgifter

De personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen. Mer information om vad detta innebär för dig hittar du på kommunens hemsida, www.markaryd.se/gdpr. Länk öppnas i nytt fönster.

Frågor om e-tjänsten

Markaryds kommuns Kontaktcenter
info@markaryd.se
0433 - 720 00
www.markaryd.se

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa